drugagimnloader

Predavanje o Genocidu u Srebrenici: Pravda, Sjećanje i Važnost Rezolucije UN-a

Hol naše škole postao je mjesto duboke refleksije i edukacije u petak, 26. aprila, dok smo zajedno obilježavali i analizirali temu od vitalne važnosti: “Genocid u Srebrenici: pravda, sjećanje i važnost rezolucije UN-a o Srebrenici”.

Predavanje, koje je održano za oba smjera, donijelo je istraživanje i osvjetljavanje strahota genocida koji su se dogodili u Srebrenici. Pod vodstvom predavačice Čolaković Amine, učenici su imali priliku produbiti svoje razumijevanje ove teške teme.

Prisutni su pozvani na refleksiju o važnosti pravde, očuvanja sjećanja i uloge koju rezolucija UN-a ima u osudi ovog zločina. Kroz predavanje, isticala se jedna važna poruka: ISTINA JE SAMO JEDNA!

Ovo predavanje nije samo obavezni dio našeg školskog programa, već je i prilika za zajedničko učenje, osvještavanje i posvećivanje počasti žrtvama. Nastavljamo s radom i edukacijom kako bismo osigurali da se sjećanje na ove događaje nikada ne izblijedi, a važnost pravde ostane nepromijenjena.

Istina je svjetlo koje nas vodi naprijed, prema boljoj budućnosti, s nadom da se slične tragedije nikada više neće ponoviti.

ISTINA JE SAMO JEDNA!

Druge vijesti

Školski
KALENDAR
Saznajte o svim školskim aktivnostima u tekućoj školskoj godini

DETALJAN PREGLED

Informacije o školi

Mejdandžik 2
72000 Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 465-037
drugagimnazija1@yahoo.com

Pon – Pet: 8:00 -19:00

Pon – Pet: 8:00 -19:00

Direktor: Sumedin Arnaut
Pomoćnik direktora: Abazović Lejla
Pedagog: Granić Alena
Sekretar: Karić Kimeta

Pratite nas

O školi