drugagimnloader

Muška košarkaška sekcija naše škole učestvovala na Malim olimpijskim igrama ZDK

Nakon osvajanja drugog mjesta na Malim olimpijskim igrama grada Zenice, naši talentirani košarkaši stekli su pravo nastupa na Malim Olimpijskim Igrama ZDK koje su održane u Tešnju 26.04.2024. godine

U prvom kolu turnira, naši su se susreli sa Tehničkom školom iz Zenice, ekipom koja se istakla kao favorit i uspjela se plasirati do samog finala. Iako smo naišli na jakog protivnika, naši učenici su hrabro i dostojanstveno pružili otpor, predstavljajući sebe i našu školu na najbolji mogući način.

Razlika se primjetno osjetila u prvoj četvrtini utakmice, ali naši košarkaši nisu poklekli. Naprotiv, u nastavku su pokazali svoju izuzetnu borbenost i vještinu, postavši ravnopravan protivnik u nastavku utakmice.

Iako možda nismo ostvarili pobjedu, naši učenici su demonstrirali izvanredan sportski duh, poštenje i poštovanje prema protivnicima. Njihova predstava na terenu bila je iznad svake pohvale, što je dodatno ojačalo našu reputaciju kao škole koja neguje vrhunske sportske vrijednosti.

Ovaj uspjeh nije samo rezultat sportskog talenta naših učenika, već i plod njihovog napornog rada, predanosti i timskog duha. Ponosni smo na našu mušku košarkašku sekciju i radujemo se budućim izazovima i dostignućima koje ćemo postići zajedno.

Čestitamo našim košarkašima na sjajnoj predstavi i zahvaljujemo im na ponosnom predstavljanju naše škole na Malim Olimpijskim Igrama ZDK!

Druge vijesti

Školski
KALENDAR
Saznajte o svim školskim aktivnostima u tekućoj školskoj godini

DETALJAN PREGLED

Informacije o školi

Mejdandžik 2
72000 Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 465-037
drugagimnazija1@yahoo.com

Pon – Pet: 8:00 -19:00

Pon – Pet: 8:00 -19:00

Direktor: Sumedin Arnaut
Pomoćnik direktora: Abazović Lejla
Pedagog: Granić Alena
Sekretar: Karić Kimeta

Pratite nas

O školi