drugagimnloader

Učenici Druge gimnazije Zenica posjetili apoteku “Zdravlje”

Uzbudljiva praksa nastavlja se za učenike zdravstvenog smjera Druge gimnazije Zenica. U srijedu, 24. aprila 2024. godine, učenici su imali priliku posjetiti apoteku “Zdravlje” na Odmutu kao dio terenske nastave iz predmeta Osnove farmakologije.

Ovaj terenski posjet pružio je učenicima dragocjenu priliku da steknu uvid u svakodnevni rad apoteke, kao i da prodube svoje znanje o osnovama farmakologije u stvarnom okruženju. Učenici su imali priliku da se upoznaju sa prostorijama apoteke, procesom izdavanja lijekova sa i bez recepta, kao i sa propisima koji regulišu smještaj lijekova i pravila koja se primjenjuju u apotekama.

Veliki interes i zainteresovanost učenika tokom posjete bili su evidentni kroz njihove aktivne razgovore i postavljena pitanja. Zahvaljujemo se ljubaznom osoblju apoteke “Zdravlje” na njihovom strpljenju i pruženim odgovorima koji su dodatno obogatili iskustvo naših učenika.

Profesorica Osnova farmakologije, Rusmina Alajbegović, koja je organizirala ovaj terenski posjet, zaslužuje posebnu zahvalnost za svoj trud i angažman u pružanju učenicima ovakvih vrijednih prilika za praktično učenje.

Ovaj posjet apoteci “Zdravlje” još jedan je primjer kako Druga gimnazija Zenica neprestano radi na unapređenju obrazovnog iskustva svojih učenika i priprema ih za uspješne karijere u oblasti zdravstvene zaštite.

Druge vijesti

Školski
KALENDAR
Saznajte o svim školskim aktivnostima u tekućoj školskoj godini

DETALJAN PREGLED

Informacije o školi

Mejdandžik 2
72000 Zenica, Bosna i Hercegovina

+387 32 465-037
drugagimnazija1@yahoo.com

Pon – Pet: 8:00 -19:00

Pon – Pet: 8:00 -19:00

Direktor: Sumedin Arnaut
Pomoćnik direktora: Abazović Lejla
Pedagog: Granić Alena
Sekretar: Karić Kimeta

Pratite nas

O školi